Psihosocialne storitve

Na prvem srečanju se pogovorimo tudi o finančni dostopnosti psihosocialnih storitev, zato cene tudi prilagodimo.

Individualne, zakonske in družinske terapije

Prvi telefonski pogovor je namenjen pogovoru o vzroku odločitve za klic, dogovoru o terminu za srečanja. Prvo srečanje je informativnega značaja, ko se spoznamo in preverimo, ali ustrezamo drug drugemu. Če ne bi začutili pristne povezave s terapevtom se za nadaljnje sodelovanje ne dogovorimo. V tem primeru vam lahko posredujemo stike, ki bi vam bolj ustrezali. Po dogovoru o nadaljevanju terapij podpišemo informirano soglasje. Sledi 12 srečanj. Terapevtska ura traja 50 minut, srečujemo pa se enkrat tedensko. Zadnje srečanje je namenjeno evalvaciji srečanj; ovrednotimo prehojeno pot in napredek.

55 EUR/terapevtsko uro

Terapevtske oz. podporne skupine

Posamezne terapevtske skupine imajo 6 do 12 posameznikov. Srečanja potekajo na 14 dni. Terapevtska skupina je mesto varnosti in zaupanja. Pogovori tečejo o ranljivih vsebinah, ki so osebne narave zato je upoštevanje etičnih standardov temelj dela v skupinah. 

25 EUR/srečanje

Psihosocialne geštalt delavnice za posameznike ali skupine

Psihosocialne delavnice so tematske in vedno prilagojene potrebam vključenih. V varnem in zaupnem prostoru, v katerem sledimo etičnim standardom, se srečujemo s poglobljenimi psihosocialnimi vsebinami, ki vključujejo prvine geštalt pedagogike. Z izkustvenim pristopom nagovarjamo telo, dušo in duha ter usmerjamo v zdravo in celovito osebnostno rast. Primerne so za otroke, mladostnike in za odrasle.

 

Pot na goro: Tristopenjska osebnostna rast. Tri-letno raziskovanje sebe 

                      in svojih notranje psihičnih vsebin. Cilj je opremljenost za 

                      funkcionalno soočanje s seboj in svetom  

                      (zaprta skupina).

 

Odloži glasove, ki niso tvoji: od 3 do 5 urna delavnica, v kateri prepoznavamo glasove, ki smo jih sprejeli v otroštvu in ki kvarno vplivajo na naše dojemanje sebe in svojega sveta (individualna ali skupinska – do 6 udeležencev).

Pot k sebi

Moja bolečina, moj križ

Hvaležnost v vsakdanjem življenju

Terapevtske zgodbe za otroke, mladostnike in za odrasle

od 35 EUR

Kdaj priporočamo, da se odločite za razbremenilni pogovor ali terapijo?

Naučeni smo, da moramo vse sami: da izpademo slabiči, če prosimo za pomoč. Pokažemo, da smo šibki in pomilovanja vredni. Kako daleč smo od resnice, če smo verjeli tem besedam. Ko sem prvič slišala, da so vsi, ki zmorejo prositi za pomoč, zelo močni ljudje, tega nisem zmogla, in ne znala sprejeti. Po sočutnih terapijah, ko me je terapevtka varno nosila prek prepadov moje stiske, sem lahko sprejela nekaj resnice o sebi. Da sem bila šibka in nemočna vse do takrat, dokler se nisem z vso resnostjo zazrla vase in si rekla: Punca, zdaj pa potrebuješ pomoč. Vsega ti ni treba nositi sama. Ne zmoreš več. Dovolj je.

Ko potrebujete:

– pogovor in razbremenitev

– ko se vam zgodbe venomer ponavljajo

– ko vam določeni predmeti, vonji, barve ali dogodki prebujajo boleče  

   spomine

– ko čutite tesnobo, nemir, neobvladljiv strah

– če doživljate panične napade

– če se spoprijemate z depresijo in obupom, izgubo smisla 

– če se vam po glavi podijo težke misli, celo misli na samomor

– če imate težave s prenajedanjem ali z različnimi odvisnostmi

– vse, kar prepoznate kot težavo ali izziv

– ko začutite, da je čas za spremembo